DI ATAS SEJADAH CINTA PDF

Masanya banyak dihabiskan di atas sejadah. Usai solat, mama mengaji. Adakala mama sampai tertidur di sejadah. Memandang keadaan mama begini, hatiku. Bibik yang bertubuh rendang dan kecil, berjengkitjengkit tumit menghormati aku yang masih duduk di atas sejadah. Aku terharu melihat kesantunan dirinya. Phone, Suggest a phone number Di Atas Sejadah Cinta, Enugu, Nigeria. 2 likes. College Di Atas Sejadah Cinta. Posts about Di Atas Sejadah Cinta.

Author: Malat Nirn
Country: Norway
Language: English (Spanish)
Genre: Finance
Published (Last): 15 May 2005
Pages: 152
PDF File Size: 17.72 Mb
ePub File Size: 2.3 Mb
ISBN: 202-5-32609-792-2
Downloads: 85509
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mezizuru

A student in Cairo haunts Fahri with her beautiful eyes. Waktu Mirul laungkan azan untuk anak dia, memang sedih gila.

Jadi percentage untuk dia pulih tu tinggi. Bila Aini mabuk muntah-muntah, Mirul maki hamun dia menyusahkan Mirul malam malam nak kena bangun ambilkan mangkuk untuk muntah. Pengarang menyodorkan karya satra sebagai alternatif untuk menghadapi permasalahan yang ada mengingat karya satra erat kaitannya dengan kehidupan masyarakat.

CINTA DI ATAS SEJADAH – HAFIDZUL AHKAM -JATI BANTENG- SYUBBANUL MUSLIMIN

Novel sebagai karya sastra cinra yang berhasil memadukan dakwah, tema cinta dan latar belakang budaya suatu bangsa. Bila tiba di rumah, parents Aini panggil Aini duduk di ruangtamu bersama. Hal ini terlihat dalam kutipan sebagai berikut. Parents Aini pula rasa excited, rasa terkejut dengan parents Mirul yang tetiba datang ni.

Most Related  ASPIRE M3610 PDF

Any book by Pak Habib is a good bet. So ceritanya macam ni, kawan aku sejaxah Aini. Ayah Aini buka mulut, “Dik, ayah rasa adik dah ready lah untuk kahwin. Aini nampak kereta Mirul luar rumah. Parents diorang menangis meraung raung terkejut kenapa sampai nak cerai semua.

Di Atas Sejadah Cinta

Berangkat dari semangat spiritual ayat suci Al Quran yang saya yakini. Sep 05, Karya sastra dilihat sebagai dokumen sosiobudaya yang mencatat kenyataan sosiobudaya suatu masyarakat pada masa tertentu. Dia takde lah waktu tu ceritanya.

Memang, novel ini juga novel asmara.

teratak hati: Sigma – Istikharah Cinta + Lirik Lagu

Bahkan lebih besar dari itu, dua bangsa dan dua penganut keyakinan yang berbeda. Dalam novel ini terdapat nilai-nilai moral, dan nilai-nilai religius.

Hal ini sebagai implementasi hubungan percintaan. Pada bagian cerita bulan madu Fahri dan Aisha jelas sekali digambarkan terjadinya adegan percintaan yang selalu merupakan bagian penting dari disebutnya novel asmara.

Books by Subject: ROMANCE – Times Bookstores

Mirul pula dalam process untuk ubah nafsu dia. Fahri juga memiliki agas di luar kampus seperti Tallaqi, ceramah, penerjemah. Reading for the 2nd time. Anak bongsu dalam adik beradik.

Most Related  BSA YOUTH APPLICATION FILLABLE PDF

Karya sastra akhirnya sebagai alat untuk menyampaikan amanat. Fill in your details below or click an icon to log in: Mirul bersetuju ceraikan Aini dengan syarat Aini tak ceritakan atas asbab apa mereka bercerai. Get our latest updates Follow saysdotcom Instagram YouTube. Yeait’s an Indonesian movie.

Mereka juga mempunyai tanggung jawab masing-masing. Terluah dengan suara dia. Sign in with Cnta Sign in options. Aini sesekali je cari Mirul.

Although she make me sejadqh also.